Ploggen een combinatie van “Photo” en “Bloggen”, kortom een fotologje dus. Ik zag het al bij meerdere bloggers voorbij komen en het leek me wel leuk om ook eens een logje te maken. Niet van een normale dag van mij, dat is gewoon reizen, werken, reizen, koken, bloggen, relaxen, slapen even kort samengevat maar van een bijzondere dag en dat is 21 Januari geworden. Op deze dag mocht ik na de lancering van een nieuwe Nespresso pure origine grand cru. Kijk mee!
Niet rond zeven uur in de trein, maar wat later net na negen uur. Fijn voor mij want dan gaat mijn 40% kortingskaart in werking.
Ik moest naar het Tropenmuseum en Amsterdam Muiderpoort was het meest handige voor mij om uit te stappen. Hier was ik echt zo’n 20 jaar niet meer geweest, heel vroeger liep ik in deze buurt stage.
De locatie Het Tropenmuseum. Mooi gebouw.
Natuurlijk werden we ontvangen met Nespresso koffie.
Wat weet een Nederlander over koffie, bar weinig kennelijk.
Testen, welke koffie is de nieuwe Nespresso pure origine Bukeela Ka Ethiopia? Hoe proef je koffie op een juiste manier?
Even een Nespresso Bukeela Ka Ethiopia sfeerbeeld.
Na de presentatie en koffieproeverij kregen we een lunch aangeboden. Naast broodjes was er ook een Ethiopische lunch wat bereid was door Ethiopisch restaurant Addis Ababa.
Daarna terug richting het station, maar eerst nog even langs De Bijenkorf. Grappig om daar Chinees door de omroepinstallatie te horen. Ik kom dus echt uit een dorp.
Eigenlijk is Amsterdam Centraal best een mooi station nu het steeds verder uit de steigers gehaald wordt.
Fijn om weer richting huis te gaan.
Fijn dat er sites bestaan als Oma weet raad. Tenminste als je de juiste tip eruit weet te vissen.
Altijd leuk de goodiebag goed bekijken. In deze van Nespresso uiteraard de nieuwe smaak Bukeela Ka Ethiopia en twee andere, sterkere lungo’s, een pixie lungo kopje in de kleur van de Bukeela Ka Ethiopia cup en popcorn om een echt Ethiopisch koffieritueel te doen.
Natuurlijk ben ik bij De Bijenkorf geslaagd in de sale. Niet bij een van de dure shop-in-shops maar met een Pom Amsterdam cape en sjaal. Voor in de trein nog een leuk pakket bladen gescoord.
Een dag zonder bloggen kan eigenlijk niet bij Brutsellog. Ook de Ethiopische lunch bij het Nespresso event moest er even op.
Bij koken hoort snijden, vandaag moest de kip voor de saté gesneden worden.
Koken! Het werd kruidige spitskool met saté.
Na het eten lekker bladeren door de nieuwe magazines.
Kopje thee met de ‘apple tarte tatin’ smaak van Twinings.
Overal reclame gezien van de HBO serie True Detective, eens een poging wagen, maar helaas geeft mij maar Britse of Scandinavische detectives. Dit was me een partij traag, niet normaal meer.
En dan is het weer tijd om te slapen, morgen weer een drukke dag op het werk met aansluitend een kookworkshop.
Ploggen is bedacht door 10e.nl, elke dag maakt zij weer een nieuwe plog.
0
Ojee, na een dagje shoppen moet oma’s raad worden gevraagd over bloedvlekken verwijderen? Dan blijf ik liever in het dorp …
Er gebeuren spannende dingen in Amsterdam ;), nee, maar een ongelukje zit in een klein hoekje!