Vandaag even geen dagje studentdingen, maar een dag vol met de nieuwste trends rondom eten. De jaarlijkse culinaire pr-happening stond weer op stapel, namelijk de Culiperslunch georganiseerd door Marcus Polman van Nieuwe Haring Media. Trends, netwerken en lekker eten staat centraal. Kortom een leuke dag om een plog over te maken en zo zie je gelijk de nieuwste trends. Omdat ik vandaag later met de trein ging kon ik nu alvast de notenburgers voor ’s avonds voorbereiden. Ben benieuwd of het wat gaat worden.
De Spits- en Metrobakken waren al weer helemaal leeg, maar gelukkig had iemand deze krantjes nog in de trein achter gelaten.
Was het soms maar eens zo rustig tijdens de spits… Bijna niemand, nou ja ze stonden allemaal onder de overkapping, en het regende geeneens.
Op Duivendrecht moest ik uitstappen. Best wel een verlaten station sinds Amsterdam Bijlmer Arena groter is geworden.
Aan de wandel richting de Kookfabriek en dan kom je deze slapende eendjes tegen.
En ook een nestelende meerkoet.
Even verderop was men in de zandbak aan het spelen maar dan in het groot.
In het bushokje kwam ik deze poster tegen, maart zoeft voorbij. Nou de andere maanden denk ik ook wel!
Nu ben ik toch echt in Amsterdam als je deze iAMsterdam poster ziet.
Gearriveerd op de plek waar het allemaal gaat gebeuren: De Kookfabriek. Wat zal er allemaal gepresenteerd worden vandaag op de Culiperslunch? Spannend! (o ja wat ik heb gegeten staat niet in deze plog, maar op Brutsellog!)
Eerste stop, de stand van Bord Bia, met Irish Beef. Irish Beef is speciaal vlees van Ierse koeien die bijna het hele jaar door buiten staan en veel gras eten. Dat proef je dus ook.
De stand van Fissler waar een mes werd geïntroduceerd wat je nooit hoeft te slijpen.
Bij Kesbeke was Lucas Rive bezig om verschillende hapjes met de Kesbeke tafelzuren te maken.
Zoveel lekkers op een rij…. Met die rozen dat doet toch wel wat. En het was ook nog erg lekker de Dilmah Rose en French Vanilla thee met de hapjes van Hidde den Brabander.
Deze Dilmah Mocktail was zoo lekker. Het is een combinatie van Rose en French vanilla thee met perensap en limoensap.
Nieuwe kookboeken komen er weer aan, hier die van Unieboek Spectrum.
Maar ook Kosmos Uitgevers, Becht, Carrera, Fontaine en Karakter Uitgevers waren aanwezig. Heerlijk zo door nieuwe kookboeken snuffelen (sommigen waren nog niet eens vertaald).
Op de bar stonden veel hapjes.
Van deze chocolade, Van Der Burgh Chocolaad, word ik alleen al blij van de verpakking.
Twee jaar geleden maakte ik al kennis op de Culiperslunch met de koekjespotten van Dapeppa. Dit jaar stond Dennis er weer met een nog groter assortiment!
Kroketten, ook dat kon je eten op de Culiperslunch. Kwekkeboom lanceerde namelijk de biologische kroket. Meester croquettenbakker Piet Brink maakte ze echt vers.
Uhm een stuk vlees, hangend… Piet van den Berg van Nice to Meat demonstreerde het uitbenen op de Culiperslunch en Mario Ridder maakte er iets lekkers van.
Ook Hello Fresh was aanwezig, leuk om Maartje weer te ontmoeten. Haar had ik op de Jamie Foodbloggersdag ook al eens ontmoet.
Pas later begreep ik dit Rudolph the red nose reindeer was hier gemaakt van Fissler potten, pannen en wat dan al niet meer.
Nog wat tafelzuren van Kesbeke op een rij.
Nog meer chocolaatjes van BG chocolate.
Hier word ik wel hebberig van drie big green eggs op een rij… een kleintje is al prima hoor!
Slim als ik ben, had ik een extra tas meegenomen. Even de goodiebag verdelen over twee tassen. Beter voor de schouders, zeker omdat ik eerst nog even naar Duivendrecht moet wandelen.
De trein gaat helaas maar 1x per half uur en net op een minuut of 5 gemist. Geduld hebben, de volgende trein rijdt ook wel.
Wachten op station Breukelen, echt east meets west hier met het Chinese gebouw en een Nederlandse molen.
Nou de inhoud van de Culiperslunch goodiebag laat ik je natuurlijk ook zien. Nou genoeg lekkers!
En dan maar bloggen en ploggen. Foto’s bewerken en er wat leuks over schrijven.
Dit is het resultaat van de eerste foto: de notenburgers. Best aardig …
Onze C1000, de buurtsuper waar we onze “vergeten” boodschappen even snel halen, wordt verbouwd. Gaat allemaal rap.
Nog even tanken, dan kunnen we weer even een beetje autorijden.
Boodschappen doen, Hallo Jumbo!
Meer? Nog het recept bloggen, tv kijken en slapen. Morgen gaat de wekker gewoon weer om 6:25 en stap ik gewoon weer in Utrecht uit.
0