Leuk, vandaag een uurtje eerder weekend, dus dit klopt wel: Tot Maandag! Maandag ben ik hier wel weer in de buurt, maar nu eerst naar een workshop van Stegeman in hun restaurant op de Korte Minrebroederstraat: Fam Stegeman. Door de regen in mijn rode regenjas daar heengelopen, ondertussen foto’s maken wat ik tegen kwam.
Als je in Utrecht bent moet je natuurlijk wel een foto maken van de Dom. Daar in de verte staat ie dan.
Binnenkort, ergens in 2030, als het stationsgebied helemaal is opgeknapt kunnen deze rondvaartboten echt weer rondjes varen in de Utrechtse grachten.
Ook een bekende blikvanger in Utrecht, de watertoren.
Bijzonder een huis op een bal…
Bij het Nijntje standbeeld was het veel te druk om een leuke foto te maken, dan maar deze van een vreemde haas, vlakbij het Neude.
Gevels kijken is natuurlijk ook leuk in Utrecht, je ziet nog eens bijzondere, historische taferelen.
JA! Toch nog een Nijntje. Dit jaar start natuurlijk de Tour de France in Utrecht en Nijntje is natuurlijk wel de allerbeste en allerliefste mascotte ooit van de Tour de France!
Nijntje in de bolletjestrui mag niet ontbreken!
En dan ben ik toch echt bij Fam. Stegeman!
Tijdens het luisteren kregen we alvast dit broodje met zoete rib en zoetzuur.
Nog meer proeven, een brownie met uitgebakken spekjes. Ik had er weleens van gehoord maar eigenlijk nog nooit geproefd.
Oude plaatjes altijd leuk!
Gehaktballen in de jus, ook van Stegeman. Een reclame van weleer.
Appel met spek macaron, ook anders dan anders.
Het interieur van Fam. Stegeman op de Korte Minrebroederstraat. Het proeflokaal is onlangs al geopend, maar beleefde vandaag de officiële opening.
Details aan het plafond.
En details aan de muur.
Dan moeten we toch echt aan de slag.
Aan de gang met mascarpone, crème fraîche en unique binder. Alles in de Kitchenaid en gaan. O ja.. uhm je moet proeven en er peper en zout bij doen…
Vacumeren maar met die wortels.
En dan maar marineren. Dat duurt wel even dus onze worteltjes was alvast voor de mise en place van morgen.
Beleg voor onze broodjes.
Nog meer garnituur om de boterhammen mee te versieren.
Het broodje van ons de salami met gemarineerde worteltjes en zure roomkaas zonder de geraspte walnoot en de sla die er ook nog op moest, recept lezen is dus ook een vak.
Mijn creatie, de Japanse spread met rund, komkommer, zoete ui en zoete aardappel.
Voor het weggaan kregen we nog dit toetje. Tegen chocolade zeg ik natuurlijk geen nee!
Inmiddels is het donker geworden, de lampjes branden aan de Oude Gracht. Dag Utrecht tot na het weekend weer.